TRADUCTOR:

El Temps a Prades

El nostre Tour de França 2010!!

Ja fa una setmana que el meu germà i jo vam anar a fer el nostre mini tour de França...
Imatge instants abans de sortir el primer dia de Vielha (dalt) i imatge de l'últim dia pujant l'Arrau (abaix).

Ens vam desplaçar a Vielha amb cotxe amb el que seria la nostra assistència durant tota la ruta, amb la Mª Lourdes i la Neus als mandos.

Un cop a Vielha vam començar el que seria el nostre mini Tour de 4 dies fent els principals ports del Pirineu Francès...

Etapa 1:

Sortim de Vielha per anar directe cap al Nord fins arribar a Bossòst anant planejant, aquí va ser el primer i únic lloc on ens vam perdre, ens vam passar la cruïlla del coll i vam continuar direcció cap al nord entrant a França fins que vam veure que no anàvem per bon camí, així que mitja volta i cap a Bossòst de nou. Un cop a Bossòst, començava el que seria el primer port important del Tour, el coll del Portillon, amb alguna rampa considerable (prop del 18%) però que es va fer prou bé...

A continuació vam arribar a Bagnères de Luchon, Trébons de Luchon, Garin i el següent port del dia, fent el Col de Peyresourde, un coll que no l'esperava pas i la veritat és que em va sorpendre i força.. amb rampes del 18% i amb una longitud considerable.

Un cop coronat el Peyresourde vam baixar fins a Loudervielle, Bordères-Louron, Arreau i a fer el tercer port important del dia, el Col d'Aspin, que també va estar força bé, passant per el parc Natural dels Pirineus i ja només ens quedava finalitzar fins arribar a Campan, on passariem la primera nit...

Al final 3 ports de primera dels bons i uns 130 i pico quilòmetres...

Etapa 2:

Després d'una bona primera etapa i sabent el mini parc aquàtic que ens esperava al càmping on ens allotjavem el segon dia a Argelès-Gazost, vam preparar una segona etapa més ràpida i més curta.
Bona rampa al Tourmalet...

Vam sortir de Campan, per anar a Sta. Marie de Campan per començar a enfilar-nos cap al Tourmalet, pujant d'uns 600 metres als 2115 metres que té el Tourmalet, sense cap zona de descans..
Foto de grup a dalt del Tourmalet!!!

Doncs vam pujar per l'estació d'esquí de la Mongie fins arribar a coronar el port, amb 1:45:00 pujant seguidament sense cap zona de repòs!!! un cop a dalt, aquest cop parada túristica, fent un creppe i un gofre a 2115 metres i tot seguit tocava afrontar la baixada fins arribar a Barèges, Luz Saint Sauveur, Pierrefitte-Nestalas i fins Argelès-Gazost.
Recuperant energies a 2115 metres!!!

Una etapa més curteta amb gairebé uns 100 quilòmetres, això si, amb un port força guapo i amb uns paissatges impresionants!!!
Gaudint del súper càmping i els seus tobogants, si us fixeu hi ha un nen just al meu darrere que em va embestir!!!

Un cop al destí, vam aprofitar d'allò més el mini parc d'atraccions del càmping i després un bon dinar!!!

Etapa 3:

Vam sortir d'Argelès-Gazost per enfilar-nos cap al primer port important del tercer dia, el Col du Saulor, un bon port... per pujar seguidament cap al Col d'Aubisque.

Imatge a dalt del Col d'Aubisque amb un intrús a la foto que qualsevol el mou..!!

Tot seguit vam baixar fins a Eaux Bonnes i cap a Laruns, tot seguit cap a Bielle i a fer el 3er port del dia, el Col du Porteigt i seguidmanet el Col de Marie Blanque.. tot això dins el Parc Natural dels Pirineus, ja us podeu imaginar els paisatges i vistes que hi ha...tot seguit vam arribar a la localitat d'Escot.
Foto a dalt del Marie Blanque, després de fer gairebé tot el desnivell en el Col du Porteigt.

Un cop a Escot ens vam desviar cap al Sud fins a Serrance i tot seguit un altre coll, el Col d'Ichère per anar cap a Lourdios Ichère i pillar el Col de Lie fins a Arette per anar cap a Lanne en Barétous, Montory, Licq Athéry, tot planejant i última pujada fins al poble de Lauygibar i arribada a Larrau.
Un parell de colls que en un principi semblen poca cosa, però entre el que portes del dia i el cançament acumulat, no van ser tant suaus com ens esperàvem...

En resum, més de 130 km i al voltant de 3000 de desnivell.

Etapa 4:

Sortida del mateix poble de l'Arrau per fer el Col d'Erroymendi i tot seguit coronar el port de l'Arrau.

Bona rampa al arribar a dalt de l'Arrau, amb pendents molt bons.

Coll que hi ha just abans de coronar l'Arrau.

Un port d'uns 11 quilòmetres que vam estar una hora justa per pujar-lo, amb unes rampes de les bones, hi havia moments que feiem uns 3 o 4 km sense baixar del 12% de pendent!! tot seguit vam entrar ja a Navarra.
Imatge ja dalt de tot de l'Arrau, entrant a Navarra.

A continuació, vam baixar fins a pillar un nou port, el Alt de Lasa, sense grans pendents però anant fent....
Coll sense cap gran desnivell però que tampoc feia baixada....

Tot seguit vam anar cap a Uztárroz, fent encara un últim port que no m'esperava pas i que em va sorpendre!!! tot seguit Izaba, Urzainki, Erronkari (Roncal), Fago, Villarreal de la Canal i fins la nacional 240 on vam acabar la etapa, tant per la forta calor que feia com per el trànsit més dens que hi havia en aquesta carretera...

Així doncs un bon mini tour amb un parell de dies amb 3000 metres de desnivell acumulat i els altres dos amb 2000 metres.. amb uns 500 quilòmetres uns paisatges i vistes que no es poden pagar amb diners. Amb unes temperatures perfectes per la pràctica del ciclisme (menys l'última part de l'útlim dia..) i amb unes carreteres molt bones, amb la curiositat de que en gairebé tots els ports del Pirineu Francés no existeixen les balles a les carreteres (això em va agradar!!)

D'aquí moltes gràcies a l'assitència tècnica que vam tenir en tot moment i l'any que ve a fer nous ports per qui sap on...


4 comentaris:

Lur ha dit...

Què xulo pet!!! el mini reportatge ha quedat molt bé. Fins i tot has posat la foto dels gofres al Tourmalet!!! jijiij. L'any que ve s'ha de repetir eh?

Administrador ha dit...

I tant que si!!!! jejeje, ara s'haurà de pensar ja amb la ruta de l'any que ve.. que crec que ja se on anirem.. jejejeje, però no ho diguis a ningú, eh?!?! jejeejje. Que eren bons els gofres!?!?

Àlex Marrasé ha dit...

quina enveja me feu.
aixi tambe me posso fort jo.

E.Martorell ha dit...

Ei Àlex!!! doncs ja veus... unes mini vacances amb la bici.. jejej. això t'ho has de combinar bé i així també pots fer-ho..

Venga crack, ens veiem!!!